28 Aralık 2009 Pazartesi

Lenormand kartları nasıl açılır? Serbest Açılım - Büyük Tablo

Merhaba!

Aslına bakılırsa Lenormand kartları herhangi bir açılım şekli yoluyla açılabilir.

Burada size açıklamak istediğim, Lenormand kartlarına özgü ve iyi çalışan iki özel açılım şeklidir:

1. Serbest Açılım

2. Büyük Tablo

En zor ve çetrefil olan büyük tabloya değinmeden önce Serbest Açılım'a bir bakalım:

Serbest Açılım

Cevap verdiği sorular / konular:


Bir soruya / konuya net ve kısa cevap

Açılım şekli:

Önce soruyu / konuyu temsil eden bir kart tayin edilir (örn. ev durumu için Ev kartı, okul/öğrenim durumu için Kitap kartı, yolculuk/tatil için Yelkenli kartı).

Sonra konu için öncelik taşıyan taraf düşünülüp (geçmiş ya da gelecek tarafı) ve aşağı yukarı gerekli olan kart sayısı tespit edilir. Geçmiş ve gelecek için en az birer kart gerekli, ortalama kart sayısı her iki taraf için ikidir.

Kart çekilişi:
Kartlar kapalı olarak yelpaze şeklinde masanın üst tarafında yayılır, sol elle iç sesi dinleyerek kartlar sırasıyla çekilip soldan sağa doğru masaya açılıp önceden tayin edilen konu kartı çıkıncaya kadar açılır. O karta kadar çekilen kartlar geçmişi temsil ettiği için konu kartı ile ilgisi incelenip gerçekten önceden geçmiş için düşünülen kart sayısının yeterli olup olmadığına karar verilir, gerekirse kart sayısında değişiklik yapılır. Aynısı konu kartından sonra çekilen kartlara da uygulanır (gelecek kartları). Konu ile ilgisi olmayan kartlar dikkate alınmaz, kenara atılır.

Kartlar yorumlanır.

Bu açılım şekli ilk bakışta çekiliş itibarıyla karışık gelse de pratikte çok kullanışlıdır.

Büyük Tablo

Büyük tabloda kartların tamamı aşağıdaki sıralamayla masaya açılır:

01-02-03-04-05-06-07-08
09-10-11-12-13-14-15-16
17-18-19-20-21-22-23-24
25-26-27-28-29-30-31-32
.........33-34-35-36

Bu açılıma 4x8 açılımı da denir.

Büyük tablo bir konuya genel bir bakış sağlar ve soran kişinin ertafını en iyi şekilde yansıtır. Deneyimli bir yorumcu bu tabloyla kişiyi geçmişte ilgilendiren bazı konuları tespit edip gelecekte bundan doğabilen sonuçları gösterebilir.

Kısa yorumlama sırası:

1. Yoruma damgasını vuran kart 1. karttır.

2. Köşelerdeki kartlar açma anındaki durumu yansıtır: 01-32 ve 08-25.

3. Ortadaki kartlar sorulan konuyu yansıtıp ilk ipucunu verir: 12-21 ve 13-20

4. Soran kişiyi temsil eden kart aranır (Erkek ya da Kadın kartı): Kart kenarda bulunup tabloya bakarsa soran kişi yeni bir aşamaya gelip ilerisi önemlidir; kart kenarda bulunup tablonun dışına bakarsa geçmişte bazı şeylerin çözülmesi gerekmektedir. Kart tablonun üst tarafına düşerse soran kişi olaylara hakim ve iyi durumdadır; alt tarafa düşerse olaylar soran kişinin üstüne gelmektedir.

5. Bir kartın etrafındaki kartlar sıfatlarını ortadaki karta verir.

6. Kartların hane yeri ilgili kartın hangi bağlamda görülmesi gerektiğini gösterir. Örn. Erkek kartı 04. haneye düşerse, bunun altında 4. kart, yani Ev kartı yatar.

7. Soran kişiyi temsil eden kartla aynı çizgide olan kartlar/konular (yatay, dikey ya da çapraz) konuyla direk ilgisi olan alanlardır.

8. Soran kişiyi temsil eden kartın bakış yönü (yatay çizgi) geleceği, sırt yönü geçmişi gösterir.

9. Her kartın birer ilgili kartı vardır: örn. 02. kartın ilgilisi 31. kart, 23. kartın ilgilisi 10. kart, 34. kartın ilgilisiyse 27. karttır. İlgili kartlar niyeti ve doğal olarak gelecekte önem kazanan konuları ve eğilimleri gösterir.

10. En alttaki 4 kart tablonun kısa özetini gösterir. Bu özetin yapılan yorumla hiç bir ilgisi olmadığı tespit edilirse bu dört kart yakın gelecekte önem kazanan ayrı bir konuyu gösterir.

2 yorum:

  1. merhaba,
    lenormand kartlarını türkiyede nereden bulabilirim biliyormusunuz? katinanın destesine çok benziyor tahmin ediyorum. teşekkürler
    sevilay

    YanıtlaSil
  2. http://www.astrocenter.com.tr/astroloji-1270 sayfası sayesinde artık fal baktırmak bir telefon kadar basir. Sizde eğer robotlara değilde gerçek falcılara fal baktırmak isterseniz PROMO12 kodu ile bu indirimden yararlanabilrisniz.

    YanıtlaSil